За да влизате като потребител, е необходимо да се регистрирате. Регистрирането отнема няколко минути, но регистрираните потребители могат да имат допълнителни права и възможности. Преди да влезете, прочетете внимателно всички правила и изисквания за участие.
Условия за ползване | Поверителност
|
 |
Ключови думи за тази тема
Регистрация в Shutterstock Регистрация в Shutterstock istock сайтовете панел fotolia пък горе горе горе нищо нищо скоро имаш хора хора тест
от maggee » 13 Апр. 2010, 00:47
Shutterstock е Канадска Фотобанка и е един от двата гиганта в сток индустрията. При регистрацията се изисква сканиран документ за самоличност това може да е задграничен паспорт или личната карта. След което се изискват 10 снимки за оценка на Вашата работа. Одобрени сте ако 7 или повече от тях бъдат приети ако ли не ще трябва да изчакате 1 месец за да опитате отново. Затова към изпита трябва да подходите сериозно като изберете най-добрите, наи-разнообразните, най-чистите и резки свои снимки. Възможности:При достигане на $500 се изкачвате в ерархията и започвате да получавате по-високи стойности на продажбите си. Например за събскрипшъна от $0.25 стават $0.33. Разширен лиценз – всяка такава продажба дава на фотографа $20. Backup CD - купувачите могат да поискат копие на всички снимки, което са купили през месеца. Ако Ваша снимка попадне на такова CD за нея получавате 5 цента допълнително. Editorial лиценз – снимки за които нямате модел или проперти релийз. Могат да се използват като репортажни снимки, но не и с рекламна цел. Минималната сума изплащана на фотографа е 75$ за PayPal и Moneybookers. По подразбиране е 100$, можете да я поправите ръчно на 75$. Максимална сума за теглене $2,000. Изплащането става автоматично по начина, който сте указали във Вашия профил, в началото на всеки месец ако сте достигнали минималната сума. Не е задължително paypal-а на който ще се изпращат приходите да е на титуляра на акаунта, който дадете там отиват парите. Насоки за регистрацията в следващия пост.
-

maggee
- Модератор

-
Потребители Информация
- Група: Глобални модератори
 - Снимки: 0
-
-
от maggee » 29 Юли 2010, 13:12
За да се регистрирате кликнете ТУК. Ще се отвори прозорец, в който трябва да попълните вашите данни.
-
shutter_sign.jpg (61.88 KiB) [ Прегледано 22662 пъти ]
Прегледано 22662 пъти
-
2.jpg (136.7 KiB) [ Прегледано 30930 пъти ]
Прегледано 30930 пъти
-
3.jpg (59.37 KiB) [ Прегледано 30930 пъти ]
Прегледано 30930 пъти
След като попълните задължителните полета кликате на бутона
-
4.jpg (16.43 KiB) [ Прегледано 30930 пъти ]
Прегледано 30930 пъти
- 4.jpg (16.43 KiB) Прегледано 30930 пъти
После автоматично ви се зарежда прозорец през който да качите снимка на вашия задграничен паспорт или лична карта:
-
5.jpg (104.04 KiB) [ Прегледано 30930 пъти ]
Прегледано 30930 пъти
После трябва да качите 10 снимки, за да ви одобрят като фотограф. Изберете най-хубавите си снимки, които смятате, че ще ви представят в най-добра светлина. Може да не са сток-ориентирани, а да са и художествени. По възможност с различна тематика. Може да качите и снимки, на които присъстват хора без модел релийз (при снимките за одобрение не се изисква). Достатъчно е да одобрят 7 от 10-те качени снимки. Ето и малко разяснения по работата с контролния панел:
-
6.jpg (123.35 KiB) [ Прегледано 30930 пъти ]
Прегледано 30930 пъти
-
7.jpg (70.76 KiB) [ Прегледано 30930 пъти ]
Прегледано 30930 пъти
От бутона Submit Photos се качват снимки - отворя се прозорец, в който избирате по какъв начин да качите снимки. При мен чрез FTP не се получава, за това качвам през сайта като избирам  Чрез бутона Download Stats може да разгледате подробно продажбите си по месеци и дни. Чрез бутона Status of Submitted Photos може да видите всички ваши одобрени, върнати, недовършени и чакащи за одобрение снимки. От тук може да редактирате информацията към снимките като заглавие, ключови думи и категории. Бутона Payment History ви праща на страница, на която в табличен вид подробно са показани вашите тегления на пари. От бутона Your Account може да правите редакции по данните във вашия акаунт. От тук се задава и сумата, при достигането на която ще ви бъдат преведени пари. За PayPal минималната сума е $70. Надявам се информацията да е полезна. Ако има нещо неясно или други въпроси - питайте. Полезни теми за STOCK:Водещи сток (Stock) сайтовеiStock регистрация, тест и контролен панелDreamstime регистрация и конролен панелFotolia регистрация и контролен панелРегистрация в ShutterstockDepositPhotos регистрация
-

maggee
- Модератор

-
Потребители Информация
-
-
от _iceman » 15 Юли 2012, 22:15
Здравейте! Темата е доста стара, но на мен ми свърши чудесна работа относно информацията за регистрирането, за което ви благодаря! Регистриран съм в няколко фотобанки и почти навсякъде срещах проблеми свързани с организацията вътре в самият профил на сайта. В Shutterstock ме приеха съвсем скоро, чак от 5-тия опит. Имам проблем (въпрос), ня който се надявам някой с повече опит да може да ми отговори. Приеха ме със 7 от 10 снимки, които им бях предложил и тези 7 са достъпни, присъстват в моя профил като "active images" и 2 от тях дори изкараха по няколко цента. Описах и изпратих за одобрение още 20 снимки, които на 3-тия ден бяха разгледани и приеха около 30-40 % от тях, като информация за одобрените и отхвърлените снимки получих единствено на email-а с който съм регистриран. Въпросните снимки бяха удобрени преди около 3 дни, но към този момент не фигурират в полето "active images" и в интерес на истината не фигурират абсолютно никъде в моя профил. Това нормално лие, има ли някакво изчакване за активиране на приетите изображения или нещо не е наред? Благодаря предварително !
-

_iceman
- Нов

-
Потребители Информация
- Група: Регистрирани потребители
-
от iluzia » 07 Ноемв. 2012, 11:36
Здравейте, Задавам въпрос в този сайт,защото винаги получавам компетентен и бръз отговор.Въпросът ми е следният,имам скромно портфолио в ShutterStock.Какъв е начинът и реда по който мога да групирам снимките си в Galleries.Наскоро видях в чужди портфолия ,че го има в този ред Images , Galleries под името на титуляра,в началната страница .
Още един въпрос. В началната страница,горе в дясно,където е изписана заработената сума- Earnings ,в същото поле е Followers.При мен доста време стоеше 0, сега стана 1. Как да разбера какво е това? Предварително се извинявам за незнанието си.
Благодаря предварително.
-

iluzia
-
Потребители Информация
- Група: Гости
-
от maggee » 08 Ноемв. 2012, 00:46
Отдавна качвам смики ShutterStock. До сега не съм си правила галериии дори не съм се замисляла как става. Бая се поразрових, но за съжаление не постигнах нищо. Дано някой да успее да даде формулата за систематизиране на портфолиото си в галерии. iluzia написа:Още един въпрос. В началната страница,горе в дясно,където е изписана заработената сума- Earnings ,в същото поле е Followers.При мен доста време стоеше 0, сега стана 1. Как да разбера какво е това?Предварително се извинявам за незнанието си.
Това са хората, които са те добавили като приятел в сток сайта.
-

maggee
- Модератор

-
Потребители Информация
-
-
от _iceman » 09 Ноемв. 2012, 10:31
Здравейте! Наближава моментът в който ще изтегля първите си парични постъпления от shutterstock. И тук се сблъсквам с проблем за който не успявам да открия информация. На началната ми страница в shutterstock се появи съобщение: We are waiting for your tax forms. Please visit our Tax Center for detailed instructions. Бихте ли могли да ме опътите в това, как да попълня информацията в TAX формата. Има полета, които не разбирам и мисля, че подобна информация може да е полезна и на други потребители U.S. Taxpayer Identification Number (see instructions) Please enter your full name as a digital signature in the box below (must match Part I,1): Благодаря ви предварително !
-

_iceman
- Нов

-
Потребители Информация
- Група: Регистрирани потребители
-
от iluzia » 23 Ноемв. 2012, 11:29
Благодаря много за отговора! Но сега пък следва нов въпрос.По какъв начин ,как става добавянето на приятел в този сток сайт.
Поздрави!
-

iluzia
-
Потребители Информация
-
от iluzia » 23 Ноемв. 2012, 11:55
Да,моят е ,но сега прохождам във фотографията и без питане не се справям,както в случая с приятелството в shutterstock.
Поздрави!
-

iluzia
-
Потребители Информация
-
-
Потребители благодарили на maggee за отговора: Гост
-
от maggee » 30 Ноемв. 2012, 15:12
iluzia написа:Здравейте, Задавам въпрос в този сайт,защото винаги получавам компетентен и бръз отговор.Въпросът ми е следният,имам скромно портфолио в ShutterStock.Какъв е начинът и реда по който мога да групирам снимките си в Galleries.Наскоро видях в чужди портфолия ,че го има в този ред Images , Galleries под името на титуляра,в началната страница . Дали стана разбираем въпроса,малко сложно го написах.Благодаря предварително.
Начинът е следният: 1. Най отгоре от менюто избираш Portfolio / Catalog Manager2. Там си правиш отделни галерийки - Sets. Снимките в отделните галерии добавям чрез влачене. 3. После отваряш дадена галерия и горе в дясно цъкаш на Publish, за да стане тя публична за всички. Ето какво се получи при мен: ГалерииУспех 
-

maggee
- Модератор

-
Потребители Информация
-
-
от iluzia » 05 Дек. 2012, 08:58
Благодаря! И при мен се получи,спазвах указанията! Успех!
-

iluzia
-
Потребители Информация
-
от iluzia » 22 Ян. 2013, 09:45
Здравейте,
С писмо Shutterstock предлага две възможности за данъчна декларация 2012 година,да се изтегли по електронен път
или изпратят копие на хартиен носител .Как бихте постъпили,необходимо ли е да я представя пред данъчните.Доста
неясноти и въпроси .Поздрави!
-

iluzia
-
Потребители Информация
-
-
- Конкурс на Shutterstock
от maggee » 06 Фев. 2013, 11:09
- 0 Отговори
- 5339 Преглеждания