• Login/Out
  • Влез
    Потребителско име:

Забравих си паролата
    Препрати активиращ e-mail
    Вкарвай ме автоматично всеки път
    Скрий ме

Правила на ползване
  • РЕКЛАМИРАЙ
  • Натурален пчелен мед град Трявна
  • СТОК САЙТОВЕ

Fotolia регистрация и контролен панел

Ключови думи за тази тема
Fotolia регистрация и контролен панел Fotolia регистрация и контролен панел istock сайтовете панел панел панел панел панел панел панел панел панел панел панел панел панел

Мнениеот jordan_rusev » 13 Апр. 2010, 00:48

Регистрация в сток сайта Fotolia
Най грубо казано Fotolia е третия по посещаемост сток сайт след iStockPhoto и Dreamstime. Още като отворите сайта ще видите един бутон Изображение, кликнете на него за да започнете своята регистрация. Регистрацията в сайта е свободна и веднага след като приключи ще можете да качвате снимки.
Първия екран който ще Ви се появи ще изисква да въведете потребителско име и парола. С червено съм отбелязал полетата и инфото за тях.

Следва прозорец за въвеждане на по-пълна информация, внимателно попълвайте полетата, защото после не можете да променяте някои от тях.

Регистрацията Ви завършва с :

Контролен панел.
Най-важните функции на сайта са съсредоточени като кликнете на "My Files"

Ето основните бутони и възможности, обърнете внимание на подчертаните в червено.

* Uploaded files - ще видите всички Ваши качени файлове
* Sold files - можете да видите всички Ваши продажби и снимките които са продадени
* Statistics - пълна статиска, можете да изведете всеки ден или седмица колко посещения, сваляния или парички имате.
С Upload new file - можете да качвате файлове през сайта. Трябва да отметните всички отметки и малко по-долу с бутона browse започвате да качвате.
*Upload new file by FTP - можете да видите настройките си за FTP клиентска програма и да качвате снимки. Като за Хост: ftp://submit.fotolia.com , за ID въвеждате Вашия номер който ще видите в лявата част на сайта срещу полето "User ID" , паролата Ви за FTP е комбинация от потребителското Ви име и парола написани последователно. Ако имате въпроси в тази област - питайте без да се притеснявате.
Можете да организирате файловете си в папки, примерно по тематика "спорт" , слагате спортни снимки и когато някой попадне на Ваша снимка и иска да види други подобни ще види снимките от тази папка. Чрез "Create a folder" създавате папка, за да вкарате снимки вътре трябва да отбележите отметка пред самата снимка, след което в долната част на списъка от снимки има падащо меню за местене на снимките в папките които сте направили. Вижте снимката:

Не забравяйте винаги след поставяне на снимки из папките да деселектирате самите снимки. На практика снимките си остават където са си, просто ги има и в папките които сте направили, тоест може да се каже че правите колекции. Ако не деселектирате снимките и цъкнете на друга папка то снимките ще присъстват и там. Поместването в тези така наречени колекции става незабавно след като от падащото меню изберете папката и не следва презареждане на страницата.
Единственото което може да забележите е следния надпис:

В сайта има рангова програма на фотографите. Когато достигнете 100 продажби преминавате на следващото ниво Bronze, като 100 продажби е малко силно казано защото 4 продажби subscription се равняват на една нормална. Преминавайки в по-голям ранг цените на снимките Ви се увеличават.
По-нататак ще пиша и още инфо за сайта, ако имате въпроси питайте без притеснения.
Ето и линк към сайта - Fotolia

Други полезни теми за сток сайтовете:
iStock регистрация, тест и контролен панел
Dreamstime регистрация и конролен панел
Регистрация в Shutterstock
Сток сайт 123rf регистрация и контролен панел
DepositPhotos регистрация
Сток сайт Bigstockphoto - регистрация
Водещи сток (Stock) сайтове
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Потребители Информация Потребители Информация

Препоръчваме ви

Re: Fotolia регистрация и контролен панел

Мнениеот raych_eu » 15 Сеп. 2010, 19:26

Ето малко помощ от мен за попълването на данъчната бланка.
TIN номера значи U.S. taxpayer identification number и ако не си американски гражданин този номер не те вълнува изобщо.
След няколко дневно лутане из W-8BEN - helpa, се реших да задам въпрос към "сайта" за какво става на въпрос, те ми отговориха светкавично:

Question: I am not a U.S. citizen and no where to take the TIN number. What can I do to fill out Form W-8BEN?

fotolia:
Hi there,

Although we are not authorized to give personalized consultancy, as we are not certified tax consultants, please find some informal advise below which may be useful in your case:

If you are an individual and resident of a country with a tax treaty with the USA and you have no commercial relations with the USA, you may sort out the tax withholding matter very easily by simply sending the W8-Ben online form, which is a super quick operation.

You may do that by accessing the Tax Center area in your user account and select W8-BEN.
Fill in your name and surname in point 1 of Part 1.
Write N/A in point 2 Part I.
Flag "Individual" in Part I.
Fill in your address in point 4 Part I

Leave all the rest untouched and go straight to bottom of that page.

Click on "preview" to check if there are any error messages and if not, just put your full name at the bottom of that page (exactly how you wrote it in point 1 Part I) next to "sign here"

Click to "send" and it's done.

Through this simple procedure you will benefit of a reduced or 0% withhold rate from your Fotolia income generated in the USA.

For the time being, Fotolia has decided to waive the withhold applied on the USA generated income without ITIN submission. However, this is a temporary decision, until a definite answer is provided by the IRS (Internal Revenue Service in the USA)

Please feel free to contact us with any additional questions.

Kind regards,

Достатъчно точно и ясно , дори и за неанглоговорящи като мен.
Аватар
raych_eu
Напредващ
Напредващ|Напредващ|Напредваща

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 16 Сеп. 2010, 09:15

Къде беше грешката при тебе ?
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот raych_eu » 16 Сеп. 2010, 19:52

Грешката ми беше че попълвах отметки които не трябва. Както е написано по - горе в писмото
Попълваш си Името , N/A , Адреса , отмяташ INDIVIDUAL и после направо бутона preview, (нищо повече не се попълва и не се отмята)
ако няма грешки някъде си попълваш най отдолу в лявата кутийка Името което е същото като попълненото по - горе и натискаш бутона SEND.
След 1 - 2 дни пристига писмо дали си одобрен.
Аватар
raych_eu
Напредващ

Препоръчваме ви

Потребители благодарили на raych_eu за отговора: jordan_rusev

Мнениеот maggee » 11 Март 2011, 22:06

Изображение
Аватар
maggee
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот _iceman » 11 Ноемв. 2011, 14:47

Здравейте!
Преди около седмица се регистрирах във Fotolia.com, попълних всички необходими полета в акаунта, получих e-mail за активиране на профила както си му е реда, но в секцията за качване на снимки продължава да стои съобщението " Your account needs to be validated before files can be reviewed by the moderation team. Re-send confirmation e-mail" изпратих повторно въпросният e-mail за потвърждение, но проблемът не се реши. Изпратих запитване в сайта и след няколко часа получих отговор "Your account was not validated because important information seems to be missing or incorrect" проверих многократно информацията която съм вписал и не успях д аоткрия нищо нередно. Попълних успешно и W-8BEN формуляр, който приеха. Но съобщението продължава да стои и няколкото снимки които съм качил в профила си, стоят с оранжево кръгче.
Пропускам ли нещо важно, какво мога да направя?
Качил съм и снимка на лична карта, изпратих им отново мейл с молба да посочат конкретно къде е проблема, но така и не ми отговориха.
Аватар
_iceman
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 13 Ноемв. 2011, 17:53

Наистина незнам къде може да е проблема, няма как да ти помогна дистанционно. Единствения вариант е да комуникираш с тях лично.
Прегледай си профила отново.
Да не би от фотолия да са сложили предварителни снимки за презентация. Но дори и тогава не биха го нарекли validation.
Ако откриеш проблема пиши тук в темата ще е полезно и за други !
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот _iceman » 15 Ноемв. 2011, 10:00

Не не са наложили предварителни снимки за презентация. Писаха ми съобщение, че за всички не американски граждани е задължително попълване на телефонен номер. Но това беше нещо, което бях попълнил още при първият си опит за регистрация. Писах им отново, при което ми отговориха, че има проблем с адресната ми регистрация. При последният си мейл им изпратих черно на бяло адресът си, точно така както го бях попълнил в регистрационният формуляр. Няколко часа по-късно вече им омръзна да се занимават с мен и ми активираха профила :D Дори ми одобриха снимки за продажба ! При подобни проблеми комуникацията с тях е от полза и се отзовават сравнително бързо.
Аватар
_iceman
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот kikata86 » 16 Ян. 2012, 00:58

Здравейте!
Аз също си направих регистрация във фотолия, и като на колегата горе ми дава този проблем с активацията.
Чудя се, дали е задължително да се качи копие от личен документ, може би заради него дава този проблем!?
Аватар
kikata86
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот kikata86 » 16 Ян. 2012, 13:16

Проблема е решен! Допуснал съм грешка при попълването на адреса!
Писаха ми, че като нов потребител ще печеля 15% от продадените снимки!
Аватар
kikata86
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот ednorog13 » 25 Апр. 2012, 13:01

Здравейте,
може ли да ми кажете на какъв принцип се изчислява комисионната във Fotolia. Засега от моите продажби виждам, че тя е 20 %. Горе kikata86 e писал за 15 %. Някъде четох, че някой споменава за 30%. На базата на брой гледани/продадени снимки и от това дали си нов или стар потребител ли се определя?!

И още един въпрос от мен! Каква е паричната стойност в долар/евро на 1 кредит във Fotolia?!
Аватар
ednorog13
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 25 Апр. 2012, 17:36

Комисионната е на база брой продажби, като според продажбите има различни рангове.
При всеки по-висок ранг комисионната става по-висока. От значение е разбира се и дали си ексклузивен за сайта.

За втория въпрос - незнам :)
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот pero » 05 Авг. 2014, 23:16

От известно време fotolia имат приложение за мобилни телефони - instant fotolia, с което можете да качвате и да продавате снимки правени с телефона. Изисква само заглавие на снимката и само 4 (четири) ключови думи :-)
Аватар
pero
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 06 Авг. 2014, 11:37

Не само фотолия и депозита имат такова но това е друг сектор в който аз не мисля да навлизам :)
Наричам го селфи-фотография (знам какво е селфи) и не съм превърженик на тоя жанр.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот MonumentalDoom » 30 Апр. 2015, 11:07

Сигурно сте забелязали новият дизайн на сайта на Fotolia.Явно е някакво ново виждане на Adobe, но не ми харесва....стана неудобно като на другите сайтове.Поне за мен стария дизайн беше супер удобен и приятен. Жалко. :sad

Сега забелязах , че има и коренна промяна в секция upload...намалена е и бройката на думите до 30....само не ми е ясно ама май всеки си определя цената на снимката
Аватар
MonumentalDoom
Напреднал
Напреднал|Напреднал|Напреднала

Препоръчваме ви

Мнениеот maggee » 30 Апр. 2015, 15:52

Простотия голяма! Хайде разучавай сайта на ново.
Аватар
maggee
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот MonumentalDoom » 30 Апр. 2015, 18:50

повече инфо за промените тук http://blog.fotolia.com/us/2015/04/30/fotolia-new-website-launches/
Аватар
MonumentalDoom
Напреднал

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 11 Май 2015, 23:25

Аз имам проблем при качването сега с новия облик... пиша си име, думи, категория, държава и т.н, общо взето всичко и като цъкна на Save ми го запазва, но като цъкна на Summit ми изписва това: You are about to submit 1 content. Content without complete indexing will be saved but not submitted for moderation. Cancel/ Submit и при чакащите файлове на състоянието ми има удивителна - Needs to be indexed. Някой може ли да ми помогне? Какво пропускам?
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот pero » 12 Май 2015, 08:37

Малко е объркващо наистина. Когато ти изкочи това съобщение Content without complete indexing will be saved but not submitted for moderation. Cancel/ Submit

просто отново кликни на Submit и готово
Аватар
pero
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 12 Май 2015, 13:13

Ок, дано стане така, благодаря ти! :)
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот MonumentalDoom » 12 Май 2015, 13:47

Това с индексите го имаше и преди....въобще не знам за какво служи....Иначе колегата е прав- Submit и готово. Мен ме е яд , че махнаха опцията за качване с flash....a tiq ftp клиенти са ми супер досадни и все нещо не мога да се свържа
Аватар
MonumentalDoom
Напреднал

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 13 Май 2015, 10:32

Цялата идея тук е много-файловото индексиране. Под индексиране се има предвид въвеждане кл. думи и т.н.т. С една дума идеята им е да могат потребителите да индексират много файлове наведнъж вместо както досега трябваше да се прецъкват всички файлове един по един.
Та в тоя ред на мисли трябва да се селектират файловете за да излезнат в горната лента:

След което няма проблем да се събмитнат. Ако селектирате много файлове и редактирате примерно първия, поставите му категории например, автоматично се прилагат промените и на другите. Това спестява време ако качвате много файлове. Прегледайте внимателно всички полета за попълване "Content without complete indexing will be saved but not submitted for moderation" звучи като че не сте попълнили някое от полето.

Давайте принтскриинове като има проблеми, лесно се правят, лесно се качват в http://prikachi.com. Така няма да се налага да гадаем какъв точно е проблема.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Подобни теми

Върни се към Сток сайтове