Ето класацията на сток сайтовете според коефицент за продажби и ранга им на трафик в глобалната мрежа за момента. Статистика за сътношението на продажбите ми можете да видите в
тази тема. Ранговете са според Alexa и се променят динамично, само за ориентация съм ги дал.
-----------------------------------------------------------------------------висок клас1. Shutterstock Rank 320

USA
2. iStock Rank 452

Канада
3. Fotolia Rank 500

USA
4. Dreamstime Rank 913

USA
-----------------------------------------------------------------------------среден клас5. Depositphotos Rank 1 884

Кипър
6. 123rf Rank 502

Сингапур
7. Canstock Rank 5 713

Канада
8. Pond5 Rank 15 087 предполагам

Сингапур
-----------------------------------------------------------------------------нисък клас9. Photodune Rank 5 114

USA
10. BigStockPhoto Rank 4 001

Канада
11. FeaturepicsМалко инфо за всеки от тези сайтове:iStock.
Регистрация тест и контролен панел съм описал тук.Основан от Bruce Livingston през Май 2000 г.
Регистрацията е свободна, но преди да можете да качвате снимки е нужно да минете малък тренировъчен курс и тест, след което трябва да качите 3 снимки за да Ви одобрят като фотограф.
Файлове за фотографи JPG минимум 2 Мпикс, вектори
EPS , приемат се също Flash анимации, видео и аудио.
Качват се през WEB браузъра. Качването на снимки отнема най-много време в сръвнение с останалите сайтове. 50 Ключови думи максимум, но доста се заяждат за всяка дума която не е тясно свързана със снимката
Прегледа на файловете между 3 и 7 дена. Много често връщат, много стрикно се преглеждат.
Ерархия има за ексклузивните потребители, но аз лично не препоръчвам ексклузивност, дори на супер високото ранг Black Diamond комисионните са по-ниски от неексклузивните комисионни в другите сайтове. Аз лично съм ранг Bronze и досега не съм забелязъл някаква промяна ако забележа ще пиша.
Паричен превод когато надвишите $100
Fotolia Регистрация и контролен панел съм описал тук.Основан от Oleg Tscheltzoff, Patrick Chassany и Thibaud Elziere през Неомври 2005 г. в New York USA но имат офиси и в Европа.
Регистрацията е свободна и веднага след това можете да качвате снимки.
Файлове JPG минимум 4 Мпикс максимум 30Mb, вектори AI и
EPS, видео asf, avi, flv, h264, mov, mpeg, mpegts или, mpegvideo формат
Качването може да стане през браузъра или по
FTP което е голямо удобство, максимум 50 ключови думи разделени с запетая
Прегледа на файловете става бързо, винаги трае по-малко от 5-6 дена
Ерархия има и тя зависи от броя даунлоуди като 4 даунлоуда от субскрипшън програмата се считат за 1 нормален. Таблица с ранговете има
ТУК.
ТУК можете да видите и комисионните според ранговете.
Паричен превод когато надвишите $50
Dreamstime Регистрация и контролен панел съм описал тук.Основан през 2000 г. От 2006 г. агенцията е член на PACA (Picture Archieve Council of America).
Файлове JPG минимум 3 Мпикс, вектори cdr, ai, eps, приемат се и разширени формати
RAWКачването може да стане през браузъра или по
FTP, максимум 80 ключови думи
Прегледа на файловете варира според натовареноста на сайта и се изписва под формата на часове срещу всяка качена снимка
Ерархията зависи от броя даунлоуди на всяка снимка и се отнася за всяка снимка поотделно, има бонус процент ако в продължение на 6 месеца държите процент на приетите снимки над 70%, аз успях да го постигна но честно казано не усетих някаква голяма полза от това.
Паричен превод когато надвишите $100
Shutterstock Регистрация и контролен панел Маги е описала тук.Основан от Jon Oringer през 2003 г. Нарежда се на 2-ро място след iStock по печалба за фотографите. Снимките започват да носят пари веднага след тяхното качване. Лошото тук е че цената на еднократната продажба е доста ниска $0.25 и става $0.33 след като прескочите $500, това се дължи на много ниските събскрипшън програми, които са основни приходи. Случва се и по някой друг долар да падне и от нормална продажба но рядко, а понякога съм имал и продажби с разширени права $28. Спрете ли да качвате снимки пада веднага и печалбата. Тоест теглят се най-вече новите снимки а старите потъват в забвение.
Регистрацията е свободна но за можете да качвате снимки трябва да качите 10 като пример за да ви одобрят.
b]Файлове[/b] JPG минимум 4 Мпикс, вектори eps версия Adobe Illustrator 8
FTP но каточе ли
FTP-то им е доста натоварено аз лично така и не успях да се вържа. През браузъра става лесно и могат да се качват много снимки наведнъж. Максимум 50 ключови думи разделени с запетая.
Прегледа на файловете става бързо, винаги трае по-малко от 3 дена, доста са стриктни към шума в снимките въпреки че аз не съм имал проблеми,
Ерархията след като прескочите $500 се вдига процента на комисионната
Паричен превод - минималната сума изплащана на фотографа е 75$ за PayPal и Moneybookers. Когато разплащането става чрез чек, минималната сума е $300, но трябва да въведете от предния месец лимита си.
123rf Регистрация и работа с контролния панел -
Сток сайт 123rf регистрация и контролен панелОснован от Inmagine Corp LLC
Файлове JPG минимум 4 Мпикс , вектори eps
FTP, вкарването на данни е много-бързо, липсва поле за описание
Прегледа на файловете понякога доста се бави
Ерархията има и тя зависи от броя снимки които сте качили, когато минах 400 снимки минах едно ниво в ерархията но промяна в комисионната нямаше
Паричен превод когато надвишите $50, изпращат се автоматично на 17-то число от месеца.
Canstock - регистрация и работа със сайта
ТУКСайта е създаден 08 Март 2004 (
сигурно от жени 
) в Kelowna

Canada. Скоро се регистрирах и засега нямам впечатления.
Файлове JPG минимум 2000 пиксела по широката страна
FTPПрегледа на файловете 3-5 дена, понякога за 1-2
Ерархията не ми е известна
Pond5 - регистрация, контролен панел и работа със сайта съм описал
ТУКPond5 е доста приятен и приятелски оформен сайт. Едно от основните предимства на сайта е видеото. В сайта има над 1 700 000 качени видеа. Аз също качих само едничко колкото да пробвам и колкото и странно да е вече имам продажба. Другото интересно е че можете да определяте цената на каченото от вас сами а комисионната е 50%. За мен лично много симпатичен сайт !!!
Photodune - Регистрация и работа със сайта съм описал подробно
ТУКСайта е създаден в San Antonio 
USA и е част от организацията Envato. Envato продават на практика всичко което можете да се сетите от сайтове до дизайни, лога и т.н.т. Израства доста и аз лично го препоръчвам.
Файлове JPG минимум 2000 пиксела по широката страна
FTPПрегледа на файловете сръвнително бърз 3-5 дена, има нещо като таймер който показва оставащото време
BigStockPhotoОснован през 2004 г. , вече собственост на ShutterStock
Файлове JPG минимум 800 пиксела по широката страна, други формати
EPS, AI,
PSD, PNG, PDF
FTP, вкарването на данни понякога е малко бавно и причината е че изискват минимум 7 думи описание, което понякога е доста неудобно
Прегледа на файловете сръвнително бърз 2-4 дена
Featurepics e сравнително нов сток-сайт. Маги е описала регистрацията и работата със сайта в
ТАЗИ тема. Чесно казано малко тромаво и кофти се работи със сайта но пък се продават снимки.
Други полезни теми за сток сайтовете:iStock регистрация, тест и контролен панелDreamstime регистрация и конролен панелFotolia регистрация и контролен панелРегистрация в ShutterstockСток сайт 123rf регистрация и контролен панелDepositPhotos регистрацияНов фото сток (stock) сайт PhotoDuneСток сайт Canstockphoto регистрация и панел за работаВодещи сток (Stock) сайтове