• Login/Out
  • Влез
    Потребителско име:

Забравих си паролата
    Препрати активиращ e-mail
    Вкарвай ме автоматично всеки път
    Скрий ме

Правила на ползване
  • РЕКЛАМИРАЙ
  • Натурален пчелен мед град Трявна
  • СТОК САЙТОВЕ

Сток сайт Bigstock регистрация и тест

Ключови думи за тази тема
Сток сайт Bigstock регистрация и тест Сток сайт Bigstock регистрация и тест istock сайтовете панел беше fotolia колко знам пък знам искам горе iso нищо нищо имаш

Сток сайт Bigstock регистрация и тест

Мнениеот maggee » 31 Ян. 2011, 18:44

Сток сайт Bigstockphoto - регистрация

Bigstockphoto
Регистрацията може да си направите от този линк Bigstockphoto
Попълвате си данните и отбелязвате с отмятка, че сте съгласни с условията на ползване на сайта и кликате върху бутона Create account

После чакате на e-mail адреса Ви да бъде изпратен един код, който трябва да нанесете в полето Promo code

И ето, че вече сте готови да качвате снимки. Не се минава през никакъф етап на одобрение като фотограф, така че може да качвате направо файлове за продажба.

След като влезете в профила си /Your Account/ от бутончето Uploads влизате в менюто за качване на изображения.

Подменютата са следните:
Upload Images - Отваря Ви се прозорец за качване на иображения;
Edit and Submit - Отварят Ви се всички качени нимки, който чакат да бъде попълнена информацита към тях /заглавие, ключови думи, категории/, за да бъдат пуснати за одобрение;
Manage Releases - От тук може да качвате releases, които да ползвате многократно;
Approval Status - Тук виждате статуса на вашите изображения - дали чакат за редакция от Вас; за одобрение или дали са върнати, заедно с причината, поради която изображението е било отхвърлено;
FTP Log - Тук виждате изображенията, които са качени чрез FTP, като данните за FTP са следните:
* Hostname: ftp.bigstockphoto.com
* Username: <your Bigstock username>
* Password: <your Bigstock password>
View Your Portfolio - Вашето порфолио

Други полезни теми за сток сайтовете:
iStock регистрация, тест и контролен панел
Dreamstime регистрация и конролен панел
Fotolia регистрация и контролен панел
Регистрация в Shutterstock
Сток сайт 123rf регистрация и контролен панел
DepositPhotos регистрация
Сток сайт Bigstockphoto - регистрация
Водещи сток (Stock) сайтове
Аватар
maggee
Модератор
Модератор||

Потребители Информация Потребители Информация

Препоръчваме ви

Re: Сток сайт Bigstock регистрация и тест

Мнениеот jordan_rusev » 09 Юни 2011, 09:03

Отговори на теста:
1. true
2. false
3. false
4. false
5. последното
6. false
7. false
8. true
9. true
10. true
11. true
12. true
13. false
14. true
15. true
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот aurora_ng » 21 Фев. 2012, 15:22

Колко време отнема одобряването на снимки в Бигсток?
Аватар
aurora_ng
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 21 Фев. 2012, 17:27

Относително е, всеки път е различно, както във всички сайтове .
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот aurora_ng » 23 Фев. 2012, 09:53

Да си отговоря на предния въпрос - след 3 дни бяха разгледани качените от мен файлове. :)
Сега искам да попитам друго - в Approval status си виждам одобрените и неодобрените файлове, но като отида на View my portfolio - не ми показва нищо. Аз ли не правя нещо както трябва или?
Аватар
aurora_ng
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 23 Фев. 2012, 12:51

Сигурно изисква време за да се появят и там. При мене поне се виждат снимките които са ми одобрени.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 15 Апр. 2015, 17:47

Здравейте! "Нова" съм в сток фотографията така да се каже, и имам няколко въпроса относно bigstock. Регистрирах се, качих 10 снимки, от които бяха одобрени 3, след което качих още 2, които пак са приети и в момента имам Approval rating 23,53%. Бих искала да разбера какво точно означава това, както и да попитам как да изтрия неодобрените снимки..? Също така кога ще дойде момента да ме приканят да си попълня Tax center-a - Когато имам 100% Approval Rating ли?
P.S. Одобрените снимки са поместени в портфолиото ми.
Благодаря!
Аватар
nikoletka
Напредващ
Напредващ|Напредващ|Напредваща

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 15 Апр. 2015, 18:44

Approval rating е съотношението между качените и одобрени снимки и не зависи от него кога ще можеш да си попълниш Tax center-a.
Ако не се лъжа когато имаш одобрени 10 снимки те одобряват като фотограф и тогава вече можеш да продаваш и попълваш за данъците. Незнам доколко е актуално това обаче защото нещата се променят в това отношение а аз като одобрен фотограф няма как да ги знам.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 15 Апр. 2015, 18:58

Благодаря за бързия отговор! Предполагам, че когато съм одобрена, ще мога да изтрия неодобрените снимки. :)
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот pero » 16 Апр. 2015, 07:57

Неодобрените снимки би трябвало да се самоизтриват, нали за това са неодобрени :-)
Аватар
pero
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 16 Апр. 2015, 23:55

И аз така си мислех, но си седят, заедно с причините за неодобрение...
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот pero » 17 Апр. 2015, 10:03

Може би не са неодобрени, а са ти ги върнали за корекция. Като влезеш да редактираш снимката, ако някъде има триъгълен знак с удивителна вътре, значи нещо не си направила както трябва. Обикновено над снимката с червени букви ти пишат причината, примерно, ако снимките са сложени в неправилна категория ти дават възможност да я промениш. Или пък ако има непозволени ключови думи, или си снимала хора и не си качила модел релийз... и т.н. Това не са отхвърлени снимки а върнати за редактиране.

Дай да видим съобщениетоп което са ди дали.
Аватар
pero
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 20 Апр. 2015, 21:22

Значи, първо да кажа къде влизам, за да си видя тези неприети снимки - Uploads--Approval Status --- View Declined Images и ми излизат всички неприети снимки с червения надпис (причината). Ето на една какво пише:
Declined Daisies
Reason: ARTIFACT PROBLEMS: Over-sharpening /Noise / Overuse of Noise Reduction in image when viewed at 100%. Common causes include shooting in low light, using a high ISO, and/or poor post-processing techniques.
А на останалите масово фокуса им е проблем, т.е. едва ли ще ме чакат да ги оправям. Ако бъркам начина за виждане на неприетите снимки, моля насочете ме къде да вляза, за да ги изтрия.
Благодаря!
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот pero » 20 Апр. 2015, 21:42

Това е Approval Status ти, тоест показва ти историята на одобренията и неодобренията. Тези снимки няма нужда да ги триеш, те не съществуват и никой няма да ги види. Ако имаш предвид, че като ги изтриеш, approval рейтинга ти ще се вдигне, това няма как да стане. Просто продължавай да качваш. Винаги си преглеждай снимките във фотошоп или там с каквото обработваш на 100% (с лупичката увеличаваш докато не стане 100%) и ако видиш шум го редуцирай. Ако видиш че не е на фокус изобщо не качвай и т.н. Изобщо не се отказвай!
Аватар
pero
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 20 Апр. 2015, 22:19

Благодаря за отделеното внимание. :) По принцип знам, че Approval statusa няма да се промени като ги изтрия, но мислех, че мога да ги махна, след като не са ми приети. Да, няма да се откажа, заела съм се с няколко сайта. Разбира се като начинаещ ми е трудно, но се надявам, че щом са ме приели в няколко сайта и са одобрили снимките ми, то някой някога ще реши да си ги купи. :)
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот ba11istic » 12 Май 2015, 12:12

Здравейте колеги нещо за 4 път им попълвам това на BigStock и ми дават rejected ..... някой знае ли какво се попълва на тия 2 полета защото на 1-вото като си напиша трите имена го отхвърлят а на второто никаква идея нямам какво да напиша ......

Аватар
ba11istic
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот nikoletka » 12 Май 2015, 13:16

Аз на Full name писах 2 имена и ми ги прие, а за второто - не си спомням, но предлагам Help-a ме е подсетил какво се пише.
Аватар
nikoletka
Напредващ

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 13 Май 2015, 09:59

ba11istic написа:Здравейте колеги нещо за 4 път им попълвам това на BigStock и ми дават rejected ..... някой знае ли какво се попълва на тия 2 полета защото на 1-вото като си напиша трите имена го отхвърлят а на второто никаква идея нямам какво да напиша ......

Това не е ли за изплащане на средствата с чек. Може би трябва да въведеш име и фамилия както си ги въвел в регистрацията си, а в долното поле трябва да се повторят, 2-рото трябва да означава "Да се изплащат на:" и ако не искаш да се изплащат на друг човек трябва да повториш въведените имена. Провери си спелинга на имената да не би да бъркаш някоя буква при изписването.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот ba11istic » 15 Май 2015, 19:13

Мерси Дака прав беше трябвало да напиша и горе и долу двете си имена както съм се регистрирал в сайта :rock :rock :rock Мерси отново :bleh
Аватар
ba11istic
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот ba11istic » 25 Май 2015, 23:24

Колеги за втори път ми отделят снимката и ми пишат това ......

Reason: MUST SUBMIT AS EDITORIAL: This image cannot be licensed for commercial use. Please re-submit as editorial by checking the Editorial Use box and provide a proper dateline caption in the description field before submitting for review. Additional information on Bigstocks Editorial Guidelines can be found here: http://help.bigstockphoto.com/entries/2 ... Use-Images

Ето я и снимката :) :clap :clap :clap :clap ;)
Аватар
ba11istic
Профи
Профи|Профи|Профи

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 30 Май 2015, 18:52

Ми да кораб публичен при това няма как да не е едиториал. Ей там отметката под ключовите думи трябва да кликнеш и да избереш поне една едиториял категория.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот phadventure » 29 Ноемв. 2015, 19:29

Здравейте,
някой има ли идея как се качва видео в Bigstick? Гледам, че продават видеа но не успявам да намеря начин да кача такива - всичко което са описали за качване важи за снимки и е с ограничение за 25МБ големина на файловете. Пробвах през ftp, но като надхвърлих 25мБ ми каза "Disk quota exceed" и ме изхвърли.
Та имате ли идея как се качва видео за продажба в Bigstock?
Аватар
phadventure
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

Мнениеот jordan_rusev » 01 Дек. 2015, 10:50

Нищо не успях да открия но предвид цените чесно казано няма и смисъл да качваш там. Само погледни събскрипшън плановете им 0.33 за видео направо нямам думи. Те в микростокгруп яко се възмущаваха, много хора от миналата година още понеже започна спада на продажбите мислеха че ще могат да компенсират с видео и в един момент останаха много разочаровани.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||

Препоръчваме ви

Мнениеот phadventure » 01 Дек. 2015, 20:22

Да и аз четох отрицателните мнения в микростокгруп. Ок, благодаря все пак!
Аватар
phadventure
Нов
Нов|Нов|Нова

Препоръчваме ви

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Подобни теми

Върни се към Сток сайтове