Един въпрос - ако не запазя path разчертанята и директно след прехвърляне на изображението на бяло го запазя в jpg и кача така снимките,голяма ли е вероятността да ми ги върнат? Като тази например:
![]() |
Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on white
Ключови думи за тази тема
Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on white Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on w istock istock сайтовете снимане светкавица fotolia иначе иначе знам знам знам искам снима net нищо
38 posts
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wЕдин въпрос - ако не запазя path разчертанята и директно след прехвърляне на изображението на бяло го запазя в jpg и кача така снимките,голяма ли е вероятността да ми ги върнат? Като тази например:
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wЗа вероятноста да ти върнат дадена снимка никой нищо не може да каже
![]() Зависи на кого попаднеш и т.н.т. Иначе JPG формата може да пази в себе си path така че добре е да го оставяш, и на тебе може да ти потрябва ако решиш да дооправяш нещо на по-късен етап.
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on w![]()
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wНе, напротив разбрахте напълно но може би аз не се изразих правилно.
За вероятноста да ти върнат дадена снимка АКО НЯМА ПЪТЕЧКА никой нищо не може да каже . По-скоро няма да ти я върнат освен ако не си я сложила в категория ор рода на "Isolated on white with clipping path" например в iStock . Ако не е сложена в категория като тази или с ключови думи такива предполагам няма да има проблем. Дай портфолиа да конектнем връзки в iStock и Dreamstime.
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wБлагодаря за отговора!
http://es.fotolia.com/p/203483035 Само тези във "Fotolia" имам засега,други 6 чакат "присъда" ![]() ![]()
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on whttp://www.canstockphoto.com/MilenaT/ ето малко снимки,които днес приеха в Кенсток, очаквам одобрение(или не) за същите в другите сайтове. Може ли да ми дадете мнение/критика за снимките,как ви се струват?
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wОт това което виждам снимките са добри и определено имаш бъдеще в сток сайтовете. Съвсем скоро ще видиш как изцяло ще се промени начина ти на снимане и докато не заснемеш снимката по най-перфектния начин няма да се успокояваш. Ще започнеш да виждаш и много детаили които преди не си забелязвала.
Снимките са добре направени но ето малко дреболиики които можеш да доизчистиш: ![]() ![]() Виж в долната част на черупките как по контура на изрязването стои по-тъмно от сянката. Това може да се избегне или с леко осветяване отдолу (например ако се снима на бял полу-прозрачен плексиглас) или във фотошоп. Във Фотошоп правиш нов слой Soft light и с четка със светъл цвят от същата тоналност минаваш зоната, с opacity на слоя може да се регулира силата на действие на слоя. ![]() Тази разбира се има нужда от изрязване. Предполагам не си я изрязала защо не знаеш как да изрежеш блърнатата кифличка отзаде. Това става като се изрязват поотделно 2-те, задната се реже с 10-тина пиксела по-навътре и после като се прави селекция се дава feather пак 10 пиксела (10-те пиксела са примерни). Задната кифличка даже не е нужно да се минава цялата след като предната ще е изрязана и поставен в по-горен слой на практика ще покрива задната и блърването и по десния контур. Ако те мързи да режеш с path tool използвай curves слой ![]() и понеже той ще действа на цялата снимка, в маската на слоя мини с черна четка върху мъфините, така само светлия фон ще се преекспонира и ще можеш повече снимки да обработиш. Разбира се това не винаги може да свърши работа, особенно когато се снима нещо по-светло и безконтрастно. Ако искаш и двете да са на фокус прави два кадъра с фокус на всяка една и после с focus stacking на фотошоп-а ги събираш в една. Този метод е много як и когато не се снима на бял фон, защото след стакването се запазва размазването на фона зад обектите ![]() Ами това е от мен засега! Не ми благодари, аз ще съм ти благодарен когато се научиш да споделяш с другите във форума своите знания. Така форума ще има по-висока активност.
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wНяма как да не благодаря,защото много ще ми е в помощ тази информация,а знания за споделяне още нямам.Това което знам е научено от тук.Дано наистина скоро започна да помагам и аз. Мъфините наистина по тази причина не рязах. Гъбките днес са приети и във Фотолия.Осветяването ми е много зле,с лампите,които са към портативното студо,което ви показах в другата тема. Ползвам и вградената светкавица. И понеже и след това резултата не ми харесва,дори и с допълнително избелване на фона с Curves , минавам към изрязване. Ще опитам всичко,което си ме посъветвал
![]() Досегашните снимки са с по няма 10 кл. думи,но сега ползвам и Keywording Tool-а на Yuri Arcurs ,иначе не знам как бих измисляла 50 думи за всяка снимка. ![]() Поздрави!
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wЗдравейте,
следя от известно време форума и го намирам за много полезен, тъй като се уча сама - главно от нета. Сега бих искала да попитам нещо: Разучавам Пен тул - главно като възможност за изрязване на обект - имам обаче следния проблем - като направя пътечката - тя остава видима - стои като една сива черта - как да направя така, че пътечката да не се вижда, а да си работя само със селекции след това!? Къде бъркам!? ![]()
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wМожеш да намалиш opacity на 0% ако я ползваш като Shape, ако я ползваш като path се вижда само като е слектирана пътечката, при запис на файла не се вижда.
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on w
Ох, ами като не знам как я ползвам! ![]()
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wЕто така трябва да ти изглеждат настройките на пътечката
Re: Снимки на бял фон с Фотошоп. Изрязване или Isolated on wНезнам дали се вижда!? maggee - на мен маск не ми е активен бутон!? Явно нещо тотално не схващам как точно се борави с тази пътечка.
38 posts
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Подобни теми
Върни се към Обработки на снимки за сток сайтове Кой е на линияПотребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта |