• Login/Out
 • Влез
  Потребителско име:
  Парола:

  Забравих си паролата
  Препрати активиращ e-mail
  Вкарвай ме автоматично всеки път
  Скрий ме

 • Детска фотосесия
 • Детска и семейна фотосесия
 • РЕКЛАМИРАЙ
 • Натурален пчелен мед град Трявна
 • СТОК САЙТОВЕ

Фото и видео конкурс "Зрънце любов във вашия обектив"

Новини, фотоконкурси и изложби, интересни събития свързани с фотографията
Ключови думи за тази тема
Фото и видео конкурс "Зрънце любов във вашия обектив" Фото и видео конкурс "Зрънце любов във вашия обектив" снимане горе хора поне различни място всяка линк възможност стане първи кадри конкурса целта вас

Фото и видео конкурс "Зрънце любов във вашия обектив"

Мнениеот jordan_rusev » 11 Фев. 2014, 14:32

Фотоконкурс „Зрънце любов във вашия фотообектив”
Фотоконкурсът – „Зрънце любов във вашия фотообектив” се провежда в рамките на националната кампания на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”.
МЯСТО И ВРЕМЕ
Конкурсът е отворен за участие от 10 февруари до 10 март 2014г. включително. Информацията за него е публикувана на адрес bspb.org
СРОКОВЕ НА КОНКУРСА
Крайният срок за качване на снимки е 10 март 2014г.
Крайният срок за гласуване на публиката е 19 март 2014г.
Официалното обявяване на наградените творби ще стане на 24 март 2014г.
ГЛАСУВАНЕ
За снимките в конкурса могат да гласуват само потребители на Фото Форум, които имат поне 3 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А към 3 февруари 2014 г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации. След края на срока за гласуване жури избира победителите измежду първите 10 снимки по рейтинг от гласуване на потребителите на Фото Форум.
ПОБЕДИТЕЛИ
Жури в състав:
• Димитър Градинаров – служител на БДЗП. Работи като отговорник престъпления срещу птиците по проект „Опазване на египетския лешояд”. Хобито му е снимане на дива природа с акцент върху птиците.
• Юлия Лазарова – фоторепортер и фоторедактор в Капитал дейли и Дневник.бг.
• Александър Петров - ФотоФорум
Журито избира трите първи места от десетте снимки с най-висок рейтинг от гласовете на потребителите по рейтинг А.
ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СНИМКИТЕ
авторът да може да предостави качествен файл за печат минимум в размер 30х40 см;
конкурсът е за природна фотография, а не артистични и абстрактни изображения;
всеки автор може да качва снимки според квотата си във Фото Форум.
РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ
Снимките за участие във фотоконкурса може да публикувате след безплатна регистрация във Фото Форум в специално създадена за конкурса „Зрънце любов във вашия фотообектив” галерия. От първите десет снимки по рейтинг след гласуване на потребителите на Фото Форум през цялото време на провеждане на конкурса тричленно жури ще избере и награди първите три места
Всяка снимка трябва да е придружена с:
заглавие на снимката;
кратък придружителен текст/описание (кратка история – максимум 200 знака) или рекламно послание/изречение, но последното не е задължително;
НАГРАДИ
I място - Нощувка за двама в ПЗЦ на БДЗП „Източни Родопи” в град Маджарово с възможност за снимане на белоглави и египетски лешояди.
II място – Наблюдение на птици с опитен водач по Южното Черноморие – езерата Атанасовско, Бургаско и комплекса Мандра – Пода с възможност за снимане на птиците на езерата.
III място – Участие в образователен природозащитен лагер „Картали” през май 2014г. на брега на язовир „Студен кладенец” в Източни Родопи.

Видеоконкурс „Зрънце любов във вашия видеообектив“
МЯСТО И ВРЕМЕ
Конкурсът е отворен за участие от 10 февруари 2014г. до 10 март 2014г. включително. Информацията за него е публикувана на адрес bspb.org, както и на страницата във Facebook.
ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВИДЕОТО
да бъде с дължина между 30 секунди и 3 минути;
да бъде със стандартна разделителна способност (720х576 пиксела) или HD (1280х720 пискела или по-горе);
да бъде заснето в един от следните формати: MPEG – 2, MPEG – 4, WMV, AVI, WebM файлове, FLV;
ако искате да ни разкажете история с видеото, то трябва да бъде на български език;
да не нарушава основни човешки права, права на малцинствени групи и/или насаждане на ксенофобия, расова нетърпимост, полова дискриминация или дискриминация основана на други признаци, да не съдържа лични атаки срещу хора или организации и други нецензурирани кадри;
за участие изпращате линк за сваляне на видеото от популярни места в Интернет за трансфер на файлове. Ние ще свалим видеото и ще го публикуваме на страницата на БДЗП в YouTuBe.
РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ С ВИДЕОКЛИП
За да участвате в конкурса със свое видео, можете да заявите това на следния електронен адрес: martina.popova@bspb.org
При регистрация на електронен адрес, с вас ще се свърже представител на БДЗП. Желаещият да участва в конкурса попълва Форма за участие и подписва, че е запознат с „Общите условия” за участие в конкурса.
Достоверността на посочената във формата за участие информация ще бъде сверена към момента на уведомяването на печелившите кандидати. Всеки спечелил кандидат, който е посочил данни, различни от изискуемите в настоящите Общи условия за легитимно участие в конкурса ще бъде дисквалифициран и на негово място ще бъде награден участникът, класиран веднага след дисквалифицирания кандидат.
С регистрацията за участие с видео клип в конкурса на посочения електронен адрес участникът потвърждава, че е прочел и разбрал условията на правилата на конкурса и е съгласен с тях.
ИЗБОР НА ПОБЕДИТЕЛ
Изборът на победител във видео конкурса ще се извърши от жури, в което ще има представители на БДЗП, Дневник, медиен партньор на кампанията, както и независим представител.
Победителите ще бъдат обявени на 24 март 2014г.
Получините видео клипове ще бъдат достъпни на профила на Българско дружество за защита на птиците във Facebook и YouTube. Събраният позитивен вот за видеоклиповете, участващи в конкурса в тези канали ще бъде взет под внимание от журито при определяне на победителите.
НАГРАДИ
I място - Нощувка за двама в ПЗЦ на БДЗП „Източни Родопи” в град Маджарово с възможност за снимане на белоглави и египетски лешояди.
II място – Наблюдение на птици с опитен водач по Южното Черноморие – езерата Атанасовско, Бургаско и комплекса Мандра – Пода с възможност за снимане на птиците на езерата.
III място – Участие в образователен природозащитен лагер „Картали” през май 2014г. на брега на язовир „Студен кладенец” в Източни Родопи.
Аватар
jordan_rusev
Модератор
Модератор||
 
Потребители Информация Потребители Информация
 

Препоръчваме ви

 
 • Подобни теми
  Отговори
  Преглеждания
  Последно мнение

Подобни теми

Върни се към Новини и фотоконкурси

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron